Jump to content
News
  • 📣 7 Nisan Cuma 22:00'da Myko'nun Kralı DARKKO Geliyor!
New Server REDEMPTION | Official 7 April 22:00 GMT+3
ZodiaC

Redemption Ve Diğer xACS Serverleri İçin Öneriler

Önerilen Mesajlar

Öncelikle herkese merhabalar. 

xACS piyasaya girdiğinden beri misal olarak 10 server açtıysa 8inde oynamış bir user olarak server ile alakalı bazı eksik veya geliştirilmesi gereken konulara değinmek istiyorum. Bu öneriler tamamen user gözünden olmakla beraber bir userin bilmediği noktalar var ise yöneticilerde açıklama yapıp bazı şeylerin açıklığa kavuşması gerektiğini düşünüyorum. Ek olarak bu postu çok spontane yazmakla beraber unuttuğum şeyler olabilir diğer user arkadaşlarımdan da kendi fikirlerini yazmalarını rica ediyorum. Ve son olarak tüm hakları xACS'ye geçmediğinden son xko serverinde de oynamadığımı belirtmek isterim o yüzden hani şuan var olan veya fixlenmiş bir durum varsa uyarmanız ricadır.

* İlk madde olarak reklamasyona değinmek istiyorum. Bunun elbetteki farklı sebepleri olabilir. Ülke gündemi biraz karışık şuan fakat önceden xACS server açmadan önce tarih vermeyi bırak COMING SOON postu attığında bile heyecanlanır forumda takılmaya başlardık. Bu serverda direk tarihi öğrendim ve gerek sosyal medyada , gerek forumda o heyecanı hissemedim ek olarak canlı yayınlara başlamalısınız artık diye düşünüyorum.

* Sağlıklı bir oyunda ırk dengesinin çok önemli olduğunu düşünmekle beraber geçerli bir sebep olmadan dengeyi bozan yapılan ırk değişimlerine yaptırım uygulanması gerekmekte. Örneklendirmek gerekirse elbetteki user kimseye bir şey sormadan ırk değiştirebilmeli fakat değiştirdiği anda karakteri -500 hp veyahutta yarı npsi silinme  %15 atak/def azalımı gibi gibi otomatik bir ceza uygulanmalı. Bunu istemeyen user mutlaka bir oyun yöneticisiyle iletişime geçmeli. Eğer ki ırk değişim sebebi takımsal veya bireysel olarak denge bozmayıp veyahutta olumsuz bir nedeni yoksa bu ceza yönetici tarafından fixlenmeli. İlgili ceza 24 saat 48 saat 72 saat gibi geçici olabilir.  

* Elbetteki xACS yönetimi her zaman p2w değil farmcılarda kazanacak mentalisine sahiptir. Bu güzel bişeydir fakat son 4-5 serverdır bazı farm metodları oyun gidişatını çok kötü etkilemektedir. Elbetteki bu durum 55 level 150 hp full plate goblin set dual +6 mdli asas kardeşlerimizdir.  %10 skillide piyasada aynı lobo pendant gibi fazla yeri olmayan bir materyal ile açılmalı. Şimdi diyeceksiniz %10 olmadan nasıl bazı bosslar vs kesilecek? Devilcraft baba mobların ismini unuttum R ile kesilen koşan dayılar vardı bowlda onlara AF drobu ekleyebilir ( Drop rate abartmadan ya da öldürmeden ) aynı zamanda czdeki tüm veya belirli moblara AF drobu eklenebilir çok fazla yüksek olmadan misal 600 troll kestin 2 af düştü ya da 12 tane buss görevi patladın +1 +2 af düştü gittin onları da pazarda sattın 3-5 M ye gibi gibi piyasaya da can gelir. Aynı zamanda devil stonelara da bu sebepten dolayı renk geleceğini düşünüyorum çünkü bu sebepten dolayı zaten kutu alamayacağız diye taşa gelmeyen o kadar çok adam var ki. Veyahutta neden bowl döneyim boss çıksa bile sadece bu kardeşlerimiz kesiyor gidip AFK farm yaparım diyen kardeşim sana da selam olsun :)

* Fun class gerçekten güzel bir etkinlik bizde ekipçe çok eğleniyoruz farklı joblar oynuyoruz fakat server ilerledikçe bu artık fetiş seviyesine geliyor çünkü günde açılan 10 crnin 7si fun crye dönüşüyor bu sebepten dolayı oyundan soğuyan çok insan var. Serverin ilk ayından itibaren doğal olarak oyunda amaçsızlık ve sosyal hayatın getirdiği durumlar olduğu için doğal olarak bir süre sonra özellikle haftaiçleri oyun akşam 17:00 - gece 02:00 arasına dönüyor. Millet işinden okulundan gelip akşamları stres atmak istiyor. Mykonun bir mantığıda emek veya finansal açıdan fark koymaktır. Günde 10 saat farm yapıp karaktere item koyduktan sonra veya 8 saat gerçekten çalışıp oyuna finansal açıdan da yatırım yaptıktan sonra FUN CR açılınca oyun tamamen MYKO mentalitesinden çıkıyor. Yine açılmasın demiyorum fakat burada DEVILCRAFT abimize bir mesai daha gerekiyor.  Bazı etkinlikler anket ile aktif olmalı.  Planlanmış Fun Crler hariç genelde Crnin 2. yarısında açılan Fun Crler için anket sorulup user taktirine bırakılmalı. Bu anketlere sadece o an Czde olup +50 k NPli karakterler oy atabilmeli. 

*Bowldaki isilioon kesilebilecek bir düzeye getirilmeli. 

*Sürekli melee oynadım ve öyle de devam edeceğim fakat sırf ekonomik sebeplerden dolayı melee oynayamayan arkadaşlarım içinde bir konuya değinmek istiyorum. Malesef hem ekonomik şartlar hemde oyunun evrildiği nokta biraz değişti. Bu direk yönetimsel bir sebep değil arz/talep yüzündende oluşan bir durum fakat eğer xACS yönetimi de bu işten nemalanmıyorsa ( samimi olarak nemalanmadığını düşündüğümüz için her serverinde yer alıyoruz ) buna bi önlem alabilir. Oyunda melee oynamak gerçek anlamda pahalı. Yere vurma , silahlar , uniqueler gibi gibi şeyler. Fakat xACS yönetimi en azından silahlara müdahale edip meleeye teşvik edebilir. Unique silahlar elbetteki fazla vurmalı fakat bazı high classların arasındaki farkın çok fazla olmaması gerektiğini düşünüyorum. En azından moblara değil pkda. Elbetteki Durandal ile Raptor aynı vurmamalı fakat üst kalibre high classlarda ( glave - mirage - totomic spear - iron impact - raptor ) tekrar belirtmek istiyorum PK'da ( Moblarda değil ) çok aşırı fark olmamalı. Upgrade ve Drop rate zor olsun farketmez ama seçenek gelirse piyasa rahatlar ve sırf bu yüzden raptor +1 e 2500 tl veremeyen kardeşlerimde melee oynar rekabet olur. Fikir değiştirilip geliştirilebilir ben sadece genel bir soruna değinmek istedim.

* Son olarak turnuvalarla ilgili bir duruma değinmek istiyorum.  Nakit ödüller bonus ödüller falan tartışırız konuşuruz herkesin haklı olduğu durumlar vardır. Lig usulü elbetteki güzel bir yenilik fakat geliştirilmesi lazım. Çünkü 1-2 yenilgilden sonra ligten çekilen veya hiç katılmayan çok fazla ekip var. Turnuva kayıtları sırasında Ligi bitirmeye taahhüt edip bitiren ekiplere kazansın veya kaybetsin farketmez oyun içi öncelik verilip turnuvaya katılım ve bitirimi teşvik edilmeli. Bu ödül 2 haftalık sınırsız pot - scrool gibi gibi şeyler olabilir. İlk turnuvada misal olarak fazla bi iddiası olmayan ekipte girme cesareti gösterip 2. turnuvaya daha güzel hazırlanıp ek olarak bir turnuva tecrübesi yaşar. 

Gibi gibi şeyler uykum geldi :)

Umarım güzel oyun olur herkese başarılar ! 

• Beğen 2
  • Teşekkürler 1

İletiyi paylaş

Sitelerde Paylaş

@ZodiaC öncelikle düşüncelerini belirttiğin için sana teşekkür eder ve aramızda görmekten mutluluk duyarım ben sana yazdıklarını tek tek madde halinde cevaplamaya çalışacağım.
xACS piyasaya girdiğinden beri misal olarak 10 server açtıysa 8inde oynamış bir user olarak server ile alakalı bazı eksik veya geliştirilmesi gereken konulara değinmek istiyorum. Bu öneriler tamamen user gözünden olmakla beraber bir userin bilmediği noktalar var ise yöneticilerde açıklama yapıp bazı şeylerin açıklığa kavuşması gerektiğini düşünüyorum. Ek olarak bu postu çok spontane yazmakla beraber unuttuğum şeyler olabilir diğer user arkadaşlarımdan da kendi fikirlerini yazmalarını rica ediyorum. Ve son olarak tüm hakları xACS'ye geçmediğinden son xko serverinde de oynamadığımı belirtmek isterim o yüzden hani şuan var olan veya fixlenmiş bir durum varsa uyarmanız ricadır.
-- Konuya başlamışsın teşekkür ediyorum. #YOURKO'dan bahsediyorsun evet bizim içinde sancılı bir süreç oldu. bir server karşılığında komple bize geçecek şekilde anlaşma yaptık öylede oldu. ama sancılı bir süreç oldu server yarısında bırakıp gittiler biz üstlenmek zorunda kaldık. vsvs.
* İlk madde olarak reklamasyona değinmek istiyorum. Bunun elbetteki farklı sebepleri olabilir. Ülke gündemi biraz karışık şuan fakat önceden xACS server açmadan önce tarih vermeyi bırak COMING SOON postu attığında bile heyecanlanır forumda takılmaya başlardık. Bu serverda direk tarihi öğrendim ve gerek sosyal medyada , gerek forumda o heyecanı hissemedim ek olarak canlı yayınlara başlamalısınız artık diye düşünüyorum.
-- Biliyorsunuzki ülke olarak zor süreçten geçtik. ComingSoon yada geliyoruz vsvs gibi reklamları açık konuşayım bırakın düşünmeyi şu reklamı yaparken bile utandık sıkıldık. sessizce direkt olarak açılış tarihi vermek istedik. ama değildirki bu bir eksik her server olduğu gibi #DARKKO daha başka en az 400.000 TL gibi sponsor reklamlar ve bütçe ayırıyorruz. ve reklamlarımızında çok güzel gittiğini düşünüyorum. forum olsun açılış tarihi olsun her zaman aynı ilgiyi göecektir. Ama seninde dediğin gibi herkes zor bir süreç geçiriyor alacaklı alacağını istemiyor. verecekli vereceğini vermiyorr. Öyle birr durumda ülke emin olabilirsin. dediğim gibi biz gelirlerimizin 3/1 reklama 3/1 ödüllere ayırıyoruz. öyle 2 koftiden açıyoruz hadi gelin demiyoruz bunu bilmelisin ama dediğim gibi ülke olarak bir sessizliğe büründük normaldir. Ve bu arada dipnot: biliyorrsunki #YOURKO süreci oldu o yüzden ordaki oyunculara saygımızdan birazda ComingSoon reklamlarındanda kaçındık gerisinide biliyorsunuz zaten. terk edilen bir server 15.günü xACS yönetiminin eline aldığı bir server vsvs.
* Sağlıklı bir oyunda ırk dengesinin çok önemli olduğunu düşünmekle beraber geçerli bir sebep olmadan dengeyi bozan yapılan ırk değişimlerine yaptırım uygulanması gerekmekte. Örneklendirmek gerekirse elbetteki user kimseye bir şey sormadan ırk değiştirebilmeli fakat değiştirdiği anda karakteri -500 hp veyahutta yarı npsi silinme  %15 atak/def azalımı gibi gibi otomatik bir ceza uygulanmalı. Bunu istemeyen user mutlaka bir oyun yöneticisiyle iletişime geçmeli. Eğer ki ırk değişim sebebi takımsal veya bireysel olarak denge bozmayıp veyahutta olumsuz bir nedeni yoksa bu ceza yönetici tarafından fixlenmeli. İlgili ceza 24 saat 48 saat 72 saat gibi geçici olabilir.  
--DARKKO serverinde NTS ırk değiştirme gibi aktivitelerde sol ve sağ NP'nin %33'ünü kesiyoruz. bunu genelde Farmcılar yapıyor 24 saat olan ırk değiştirme özelliğini 72 saat yapabiliriz. not alıyorum. ama genelde bir dengesizlik var ise bizler iletişime geçip dengeliyoruz. ama dediklerini tekrar dikkate alacağım.
* Elbetteki xACS yönetimi her zaman p2w değil farmcılarda kazanacak mentalisine sahiptir. Bu güzel bişeydir fakat son 4-5 serverdır bazı farm metodları oyun gidişatını çok kötü etkilemektedir. Elbetteki bu durum 55 level 150 hp full plate goblin set dual +6 mdli asas kardeşlerimizdir.  %10 skillide piyasada aynı lobo pendant gibi fazla yeri olmayan bir materyal ile açılmalı. Şimdi diyeceksiniz %10 olmadan nasıl bazı bosslar vs kesilecek? Devilcraft baba mobların ismini unuttum R ile kesilen koşan dayılar vardı bowlda onlara AF drobu ekleyebilir ( Drop rate abartmadan ya da öldürmeden ) aynı zamanda czdeki tüm veya belirli moblara AF drobu eklenebilir çok fazla yüksek olmadan misal 600 troll kestin 2 af düştü ya da 12 tane buss görevi patladın +1 +2 af düştü gittin onları da pazarda sattın 3-5 M ye gibi gibi piyasaya da can gelir. Aynı zamanda devil stonelara da bu sebepten dolayı renk geleceğini düşünüyorum çünkü bu sebepten dolayı zaten kutu alamayacağız diye taşa gelmeyen o kadar çok adam var ki. Veyahutta neden bowl döneyim boss çıksa bile sadece bu kardeşlerimiz kesiyor gidip AFK farm yaparım diyen kardeşim sana da selam olsun :)
--Boss ve asas %leri için bir kaç aksiyon aldık. bosslar Random olacak. ve asas  %leri mastere bağlı olarak iş yapacak şeklinde düşünüyoruz. Asasların % skillerinin imba skill olarak görüyorum onun içinde gerekli çalışmaları yapacağız. ve aynı zzamanda artık bazı görevler master şartı isteyecek. Amacınız farm dahi olsa servere birşeyler kazandırmadan olmayacak malesef. NOT: BÜTÜN BOSS türkerl artık random verdiğiniz hasar sadece %nizi arttıracak geri kalan herşey tamamen random olacak bilginize en çok hasarı veren artık drop alamayacak..

* Fun class gerçekten güzel bir etkinlik bizde ekipçe çok eğleniyoruz farklı joblar oynuyoruz fakat server ilerledikçe bu artık fetiş seviyesine geliyor çünkü günde açılan 10 crnin 7si fun crye dönüşüyor bu sebepten dolayı oyundan soğuyan çok insan var. Serverin ilk ayından itibaren doğal olarak oyunda amaçsızlık ve sosyal hayatın getirdiği durumlar olduğu için doğal olarak bir süre sonra özellikle haftaiçleri oyun akşam 17:00 - gece 02:00 arasına dönüyor. Millet işinden okulundan gelip akşamları stres atmak istiyor. Mykonun bir mantığıda emek veya finansal açıdan fark koymaktır. Günde 10 saat farm yapıp karaktere item koyduktan sonra veya 8 saat gerçekten çalışıp oyuna finansal açıdan da yatırım yaptıktan sonra FUN CR açılınca oyun tamamen MYKO mentalitesinden çıkıyor. Yine açılmasın demiyorum fakat burada DEVILCRAFT abimize bir mesai daha gerekiyor.  Bazı etkinlikler anket ile aktif olmalı.  Planlanmış Fun Crler hariç genelde Crnin 2. yarısında açılan Fun Crler için anket sorulup user taktirine bırakılmalı. Bu anketlere sadece o an Czde olup +50 k NPli karakterler oy atabilmeli. 
-- 65 level 50 K np zaten oy kullanmak için istenilen şartlar Gelelim en çok kızdığım olaya. Serverin ilk günü yada ilk haftası reklam politikamız için 1 saatlik funclass Açılır.ve hemen hemen 2-3 hafta sonra Serverde Haftasonu eventi olarak sabah 6-7 gibi olur öğlen saati 4-5 gibi ve akşam 23:00 gibi yaparız amacımız tutunmaya çalışan arkadaşları hem pk alanına çekmek hemde Crlerden birşeyler kazanmaları.ve CZ alışkanlığı edinmeleri 24 Saat diliminde 3 saat funclassı abartmamak gerekiyor. ve sürekli olan bir etkinlik değil. aslında burda olay funclass değil CRlerin servere verdiği zarar. sana şnuda söyliyim birgünde artık maksimum 2 yada 3 CR açmayı düşünüyoruz. Bu serveri daha uzun soluklu götürecek vede itemlerinizinde değeri daha fazla olur EUKO sunucusunda iteminizde ve KC nizde muazzam değerliydi GB'de dahil. Kısacası FunClassı fazla Abartıyorsunuz. FunClası Bu arada Etkinlik yapabiliriz Bdw tarzı gibi bişey.

-- Darkkoda o yaşamaz lokma olur ama ben tekrardan gözden geçirdim kesilebilecek düzeyde.

*Sürekli melee oynadım ve öyle de devam edeceğim fakat sırf ekonomik sebeplerden dolayı melee oynayamayan arkadaşlarım içinde bir konuya değinmek istiyorum. Malesef hem ekonomik şartlar hemde oyunun evrildiği nokta biraz değişti. Bu direk yönetimsel bir sebep değil arz/talep yüzündende oluşan bir durum fakat eğer xACS yönetimi de bu işten nemalanmıyorsa ( samimi olarak nemalanmadığını düşündüğümüz için her serverinde yer alıyoruz ) buna bi önlem alabilir. Oyunda melee oynamak gerçek anlamda pahalı. Yere vurma , silahlar , uniqueler gibi gibi şeyler. Fakat xACS yönetimi en azından silahlara müdahale edip meleeye teşvik edebilir. Unique silahlar elbetteki fazla vurmalı fakat bazı high classların arasındaki farkın çok fazla olmaması gerektiğini düşünüyorum. En azından moblara değil pkda. Elbetteki Durandal ile Raptor aynı vurmamalı fakat üst kalibre high classlarda ( glave - mirage - totomic spear - iron impact - raptor ) tekrar belirtmek istiyorum PK'da ( Moblarda değil ) çok aşırı fark olmamalı. Upgrade ve Drop rate zor olsun farketmez ama seçenek gelirse piyasa rahatlar ve sırf bu yüzden raptor +1 e 2500 tl veremeyen kardeşlerimde melee oynar rekabet olur. Fikir değiştirilip geliştirilebilir ben sadece genel bir soruna değinmek istedim.
-- nemalanmadan ben pek bişey anlamadım. orayı es geçiyorum . silahın pahalı olup olmaması size kazandıran bişey bize değil. Gelelim oluşturduğun fikire zaten +5 +6 gibi high Class dediğin itemler bufflu oluyor geçiş süreci olarak. sistemimizde mevcut ama bir toto impact bencede daha iyi olmalı bence raptordan bile daha iyi olmalı çift el silah kategorisinde ben bunu EUKO'da yaptım çok tepki gördüm baya çok hemde toto raptordan iyi vuruyorr yok durandal daha iyi yok bilmem ne insanlar çünkü öyle alışmış öyle gidiyor malesef muazzam hazırladığım bir damage olayını bozmam gerekti. Kısacası insanlar yeniliğe pek alışkın değil mantık olarak RAPTOR 7 mi toto impact 7 mi daha çok vurmalı dersen toto impacth derim ama dediğim gibi tepkiler dağ olunca insanlar istemeyince bizde eski sisteme döndük ama tekrardan ezik high class itemlere buff'u düşünebiliriz.

* Son olarak turnuvalarla ilgili bir duruma değinmek istiyorum.  Nakit ödüller bonus ödüller falan tartışırız konuşuruz herkesin haklı olduğu durumlar vardır. Lig usulü elbetteki güzel bir yenilik fakat geliştirilmesi lazım. Çünkü 1-2 yenilgilden sonra ligten çekilen veya hiç katılmayan çok fazla ekip var. Turnuva kayıtları sırasında Ligi bitirmeye taahhüt edip bitiren ekiplere kazansın veya kaybetsin farketmez oyun içi öncelik verilip turnuvaya katılım ve bitirimi teşvik edilmeli. Bu ödül 2 haftalık sınırsız pot - scrool gibi gibi şeyler olabilir. İlk turnuvada misal olarak fazla bi iddiası olmayan ekipte girme cesareti gösterip 2. turnuvaya daha güzel hazırlanıp ek olarak bir turnuva tecrübesi yaşar. 
--Düşünülebilir güzel şeyler yapılabilir. turnuvalarda biz biliyorsunuz 2.3.4 ay ödüleride koyuyoruz ve veriyoruz. belki bir pvp camiasında bu ödüller dağıtılıyor. ben dürüst olayım bu ödülleri koyup sözünden dönmeyen yada vaad ettiklerini veren tek alt yapıyız diyebilirim ödül havuzunu güncelleriz olmadı girenlerden nakit bakiye alırız çıkarlarsa geri verilmez vsvs dediklerinide düşünebiliriz. 

Bu yazıların için teşekkür ederim bunun gibi birçok şeyin cevabı bizde var asla ve asla yazmaktan yada bizlere danışmktan çekinmeyin. en iyisini her zaman sizler bilirsiniz. 

İletiyi paylaş

Sitelerde Paylaş
1 saat önce, LEGIONNAIRE yazdı:

@ZodiaC öncelikle düşüncelerini belirttiğin için sana teşekkür eder ve aramızda görmekten mutluluk duyarım ben sana yazdıklarını tek tek madde halinde cevaplamaya çalışacağım.
xACS piyasaya girdiğinden beri misal olarak 10 server açtıysa 8inde oynamış bir user olarak server ile alakalı bazı eksik veya geliştirilmesi gereken konulara değinmek istiyorum. Bu öneriler tamamen user gözünden olmakla beraber bir userin bilmediği noktalar var ise yöneticilerde açıklama yapıp bazı şeylerin açıklığa kavuşması gerektiğini düşünüyorum. Ek olarak bu postu çok spontane yazmakla beraber unuttuğum şeyler olabilir diğer user arkadaşlarımdan da kendi fikirlerini yazmalarını rica ediyorum. Ve son olarak tüm hakları xACS'ye geçmediğinden son xko serverinde de oynamadığımı belirtmek isterim o yüzden hani şuan var olan veya fixlenmiş bir durum varsa uyarmanız ricadır.
-- Konuya başlamışsın teşekkür ediyorum. #xko'dan bahsediyorsun evet bizim içinde sancılı bir süreç oldu. bir server karşılığında komple bize geçecek şekilde anlaşma yaptık öylede oldu. ama sancılı bir süreç oldu server yarısında bırakıp gittiler biz üstlenmek zorunda kaldık. vsvs.
* İlk madde olarak reklamasyona değinmek istiyorum. Bunun elbetteki farklı sebepleri olabilir. Ülke gündemi biraz karışık şuan fakat önceden xACS server açmadan önce tarih vermeyi bırak COMING SOON postu attığında bile heyecanlanır forumda takılmaya başlardık. Bu serverda direk tarihi öğrendim ve gerek sosyal medyada , gerek forumda o heyecanı hissemedim ek olarak canlı yayınlara başlamalısınız artık diye düşünüyorum.
-- Biliyorsunuzki ülke olarak zor süreçten geçtik. ComingSoon yada geliyoruz vsvs gibi reklamları açık konuşayım bırakın düşünmeyi şu reklamı yaparken bile utandık sıkıldık. sessizce direkt olarak açılış tarihi vermek istedik. ama değildirki bu bir eksik her server olduğu gibi #DARKKO daha başka en az 400.000 TL gibi sponsor reklamlar ve bütçe ayırıyorruz. ve reklamlarımızında çok güzel gittiğini düşünüyorum. forum olsun açılış tarihi olsun her zaman aynı ilgiyi göecektir. Ama seninde dediğin gibi herkes zor bir süreç geçiriyor alacaklı alacağını istemiyor. verecekli vereceğini vermiyorr. Öyle birr durumda ülke emin olabilirsin. dediğim gibi biz gelirlerimizin 3/1 reklama 3/1 ödüllere ayırıyoruz. öyle 2 koftiden açıyoruz hadi gelin demiyoruz bunu bilmelisin ama dediğim gibi ülke olarak bir sessizliğe büründük normaldir. Ve bu arada dipnot: biliyorrsunki #xko süreci oldu o yüzden ordaki oyunculara saygımızdan birazda ComingSoon reklamlarındanda kaçındık gerisinide biliyorsunuz zaten. terk edilen bir server 15.günü xACS yönetiminin eline aldığı bir server vsvs.
--DARKKO serverinde NTS ırk değiştirme gibi aktivitelerde sol ve sağ NP'nin %33'ünü kesiyoruz. bunu genelde Farmcılar yapıyor 24 saat olan ırk değiştirme özelliğini 72 saat yapabiliriz. not alıyorum. ama genelde bir dengesizlik var ise bizler iletişime geçip dengeliyoruz. ama dediklerini tekrar dikkate alacağım.
* Elbetteki xACS yönetimi her zaman p2w değil farmcılarda kazanacak mentalisine sahiptir. Bu güzel bişeydir fakat son 4-5 serverdır bazı farm metodları oyun gidişatını çok kötü etkilemektedir. Elbetteki bu durum 55 level 150 hp full plate goblin set dual +6 mdli asas kardeşlerimizdir.  %10 skillide piyasada aynı lobo pendant gibi fazla yeri olmayan bir materyal ile açılmalı. Şimdi diyeceksiniz %10 olmadan nasıl bazı bosslar vs kesilecek? Devilcraft baba mobların ismini unuttum R ile kesilen koşan dayılar vardı bowlda onlara AF drobu ekleyebilir ( Drop rate abartmadan ya da öldürmeden ) aynı zamanda czdeki tüm veya belirli moblara AF drobu eklenebilir çok fazla yüksek olmadan misal 600 troll kestin 2 af düştü ya da 12 tane buss görevi patladın +1 +2 af düştü gittin onları da pazarda sattın 3-5 M ye gibi gibi piyasaya da can gelir. Aynı zamanda devil stonelara da bu sebepten dolayı renk geleceğini düşünüyorum çünkü bu sebepten dolayı zaten kutu alamayacağız diye taşa gelmeyen o kadar çok adam var ki. Veyahutta neden bowl döneyim boss çıksa bile sadece bu kardeşlerimiz kesiyor gidip AFK farm yaparım diyen kardeşim sana da selam olsun :)
--Boss ve asas %leri için bir kaç aksiyon aldık. bosslar Random olacak. ve asas  %leri mastere bağlı olarak iş yapacak şeklinde düşünüyoruz. Asasların % skillerinin imba skill olarak görüyorum onun içinde gerekli çalışmaları yapacağız. ve aynı zzamanda artık bazı görevler master şartı isteyecek. Amacınız farm dahi olsa servere birşeyler kazandırmadan olmayacak malesef. NOT: BÜTÜN BOSS türkerl artık random verdiğiniz hasar sadece %nizi arttıracak geri kalan herşey tamamen random olacak bilginize en çok hasarı veren artık drop alamayacak..

-- 65 level 50 K np zaten oy kullanmak için istenilen şartlar Gelelim en çok kızdığım olaya. Serverin ilk günü yada ilk haftası reklam politikamız için 1 saatlik funclass Açılır.ve hemen hemen 2-3 hafta sonra Serverde Haftasonu eventi olarak sabah 6-7 gibi olur öğlen saati 4-5 gibi ve akşam 23:00 gibi yaparız amacımız tutunmaya çalışan arkadaşları hem pk alanına çekmek hemde Crlerden birşeyler kazanmaları.ve CZ alışkanlığı edinmeleri 24 Saat diliminde 3 saat funclassı abartmamak gerekiyor. ve sürekli olan bir etkinlik değil. aslında burda olay funclass değil CRlerin servere verdiği zarar. sana şnuda söyliyim birgünde artık maksimum 2 yada 3 CR açmayı düşünüyoruz. Bu serveri daha uzun soluklu götürecek vede itemlerinizinde değeri daha fazla olur EUKO sunucusunda iteminizde ve KC nizde muazzam değerliydi GB'de dahil. Kısacası FunClassı fazla Abartıyorsunuz. FunClası Bu arada Etkinlik yapabiliriz Bdw tarzı gibi bişey.

-- Darkkoda o yaşamaz lokma olur ama ben tekrardan güzden geçirdim kesilebilecek düzeyde.

*Sürekli melee oynadım ve öyle de devam edeceğim fakat sırf ekonomik sebeplerden dolayı melee oynayamayan arkadaşlarım içinde bir konuya değinmek istiyorum. Malesef hem ekonomik şartlar hemde oyunun evrildiği nokta biraz değişti. Bu direk yönetimsel bir sebep değil arz/talep yüzündende oluşan bir durum fakat eğer xACS yönetimi de bu işten nemalanmıyorsa ( samimi olarak nemalanmadığını düşündüğümüz için her serverinde yer alıyoruz ) buna bi önlem alabilir. Oyunda melee oynamak gerçek anlamda pahalı. Yere vurma , silahlar , uniqueler gibi gibi şeyler. Fakat xACS yönetimi en azından silahlara müdahale edip meleeye teşvik edebilir. Unique silahlar elbetteki fazla vurmalı fakat bazı high classların arasındaki farkın çok fazla olmaması gerektiğini düşünüyorum. En azından moblara değil pkda. Elbetteki Durandal ile Raptor aynı vurmamalı fakat üst kalibre high classlarda ( glave - mirage - totomic spear - iron impact - raptor ) tekrar belirtmek istiyorum PK'da ( Moblarda değil ) çok aşırı fark olmamalı. Upgrade ve Drop rate zor olsun farketmez ama seçenek gelirse piyasa rahatlar ve sırf bu yüzden raptor +1 e 2500 tl veremeyen kardeşlerimde melee oynar rekabet olur. Fikir değiştirilip geliştirilebilir ben sadece genel bir soruna değinmek istedim.
-- nemalanmadan ben pek bişey anlamadım. orayı es geçiyorum . silahın pahalı olup olmaması size kazandıran bişey bize değil. Gelelim oluşturduğun fikire zaten +5 +6 gibi high Class dediğin itemler bufflu oluyor geçiş süreci olarak. sistemimizde mevcut ama bir toto impact bencede daha iyi olmalı bence raptordan bile daha iyi olmalı çift el silah kategorisinde ben bunu EUKO'da yaptım çok tepki gördüm baya çok hemde toto raptordan iyi vuruyorr yok durandal daha iyi yok bilmem ne insanlar çünkü öyle alışmış öyle gidiyor malesef muazzam hazırladığım bir damage olayını bozmam gerekti. Kısacası insanlar yeniliğe pek alışkın değil mantık olarak RAPTOR 7 mi toto impact 7 mi daha çok vurmalı dersen toto impacth derim ama dediğim gibi tepkiler dağ olunca insanlar istemeyince bizde eski sisteme döndük ama tekrardan ezik high class itemlere buff'u düşünebiliriz.

--Düşünülebilir güzel şeyler yapılabilir. turnuvalarda biz biliyorsunuz 2.3.4 ay ödüleride koyuyoruz ve veriyoruz. belki bir pvp camiasında bu ödüller dağıtılıyor. ben dürüst olayım bu ödülleri koyup sözünden dönmeyen yada vaad ettiklerini veren tek alt yapıyız diyebilirim ödül havuzunu güncelleriz olmadı girenlerden nakit bakiye alırız çıkarlarsa geri verilmez vsvs dediklerinide düşünebiliriz. 

Bu yazıların için teşekkür ederim bunun gibi birçok şeyin cevabı bizde var asla ve asla yazmaktan yada bizlere danışmktan çekinmeyin. en iyisini her zaman sizler bilirsiniz. 

Userleri ciddiye aldığınız ve yorum yaptığınız için bende yıllardır xacs de oynayan bir user olarak teşekkür ediyorum.
nacizane kendi fikirlerimi yazmak istedim.

- Yıllardır okcu playeri  olarak yazıyorum bunu , artık ib +4 +5 ve +6 arasında çok fark olmalı diye düşünüyorum. Serverin yarısı zaten okcu oynuyor ama bir süre sonra bütün okcuların damagesi aynı oluyor malesef. Darkkonun damagelerini biliyoruz gayet stabil fakat artık okculara bir düzen getirilmesi gerekiyor. Nasıl? Random damageden acilen çıkılması gerek. Neden? 1800 apli okcu oynuyorum 600 vuruyorum diyelim , 1300 ap li okcu da random olarak 534 - 490 - 519 gibi damageler vuruyor ( Bunu denedik zamanında discorddan iletişime de geçmiştik ) fakat 1800 ap li okcu ile 1300 ap li okcunun vurduğu damage de sizce sadece 100 damage mi oynamalı soruyorum sizlere. Tabi damageleri gözden geçirdiyseniz söylenecek başka bir şey yok bu konu hakkında. Kısacası sağlam okcular vursun , 5 tl lik okcular aynı şekilde vuramasın açıkcası.

- 70 Cap biraz daha erken gelmeli nedeni ise server monotonlaşıyor. Bir zaman geçtikten sonra her şey sabitleşiyor mesela bütün eventler aynı oluyor v.s en az 3-4 günde bir event takvimi güncellenmeli diye düşünüyorum.

- Juraid Mountain(JR) Aktif Olmalı . Biliyorsunuz usko da şuan aktif bir etkinlik ve insanlar can atıyor girmek için. Nedeni getirisi olması , pksı olması , eğlenceli olması. Yani JRnin açılması bence çok fazla geç olmamalı.

- PUS Fiyatları  Mana , SC , ve kc ile alınan diğer pus ürünleri bence pahalı olmamalı , evet oyun içinden kc rahat kasılabiliyor fakat bu sefer solo oyuncu tutunamıyor malesef gb kasıp el altından satmaya çalışıyor döner ekmekci oldukları için. Bunu düşünmüşsünüzdür eminim fakat hatırlatmak istedim.

Bunların dışında bosslarla ilgili çok güzel düşünmüşsünüz herkesin bir şansı olmalı ki bowl , eslanttaki bosslar sabit kişilere kalmasın lütfen.

Son olarakta bence userlere sorularak 12 saatlik bir süre ile sürekli anket açılabilir neler yapılacağı ile ilgili sorular sorulabilir.

Tarihin en iyi alt yapısı ve en iyi yöneticilerinin olduğu xACS Darkko sunucusunu sabırsızlıkla bekliyoruz. 

tarihinde ImRosettaKhalifa tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

Sitelerde Paylaş

bende temel fikrimi söylemek istiyorum madem fikirler artık tartışılmaya açıldı.

Xacs son 2 swdir verdiği ödül miktarları turnuvalar için komik. ödül miktarının attırılması ve arkadaşında dediği gibi giren ekiplere 2 3 ufak çaplı ödül verilenebilir ve erken çekilme olayları ortadan kalkabilir. Xacs de son Mele turnuvası için konuşuyorum 2 sw dir 5 mele toplasan çıkmıyor artık çünkü enchante sistemi denen illeti hala bi türlü kaldırmadınız ve p2w tarzı bi olay durumu söz konusu olmaya başladı bu durum. enchante çok istek var diyorsunuz zenginler 10 15 kişi istediği için getiriyorsunuz şu sistemi kaldırın perks sistemi zaten yeterince zorluyo orta seviye kısmı siz üst seviye kısmı baz alarak enchante getirip oyunun tüm akışını bozuyorsunuz.

Crler için konuşucak olursak 10 günde bir crnin güncellenmesi gerektiğini düşünüyorum ancak master itemleri atmıycak şekilde Job change Character Seal Scroll gibi itemleri atmasın ki pus itemleri daha değerli olup master itemleri hemen 3 5 günde değer kaybetmez piyasa daha canlı olur. (KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE SERVERİN İLK 20 GÜNÜ UNİQE SİLAH DÜŞMEMESİ ADINA İLK 20 GÜN FRAGMENT TAŞLARI EKLEMEYİN NOLUR NORMAL RAPTOR TOTO İMPACT GİGA VB İTEMLER BOSSLARDAN MOBLARDAN DÜŞTÜĞÜ İÇİN PİYASDA BU İTEMLER DÖNSÜN FRAGMENT HEMEN SERVERE GİRDİĞİ İÇİN UNİQE PİYASASI ALT ÜST OLUYO YA BF AÇANA KADAR HİÇ GETİRMEYİN YADA BFLE BERABER CRLERE KONULMAYA BAŞLASIN VEYAHUT İLK 20 GÜN KESİNLİKLE CRLERE FRAMGENT TAŞI VB. TARZI TAŞLAR EKLEMEYİN.) kati suretle ricamdır. 4 5 yıldır xacs tecrübeme dayanarak konuşuyorum.

Fun class Muhabbeti evet aşırı derecede açılıyo kendi charlarımız ile pk atmak istiyoruz biz crleri fun class illa yapacağız diyorsanızda sadece belirli günler arkası arkası olmayacak şekilde saat 23 00 da olabilir 1 saat yada 1 saat 30 dakkika şeklinde ayarlanabilir anket açılınabilinir bu konu için.

bu konuşmam serverin tamamı orta kesim bütceli olduğu için yazıyorum enchante kesinlikle kaldırmalı bunun için discord yada forumdan kesinlikle oylama başlatılması gerektiğini düşünüyorum.

Damagelere gelecek olursak yourkoda damageler hiç istenildiği gibi değildi eukoda toto impact bi buff yaptınız raptora yakın bir damagesi vardı olabilir tek el silahlar çift ellere yakın vurması piyasaya ve warrior lara fazla opsiyon sağlayacaktır.

Bowl teleport muhabbetine gelecek olursakta bunu swnin hemen başları yerine 40 50 gün sonra serverin gidişatına göre bir anket paylaşılarak userin isteği üzerine getirip getirilmemesine karar verilmeli. O anket 1 kez yapılmalı Ve ne olursa olsun user neye karar verdiyse serverın son zamanına kadar o anketin sonucuna göre haraket edilsin.

Cr haritaları sürekli değişmesin serverin haritası belli okçu ve Mage yönelik haritalar açılıyo asas ve mele jobları istediği gibi pk atamıyo serverin haritası belli hiç değişilmesin fun class ve hafta sonları olmak üzere 1 2 defa değiştirilebilinir ırkın olduğu yerde dar bi harita olması mele ve asas teamlar için pkyı zevksiz hemen cr btiirp alt f4 çekme durumuna geliyo.

İletiyi paylaş

Sitelerde Paylaş

@ImRosettaKhalifa 
Merhabalar nasılsın iyisindir inş hemen hızlı şekilde sanada yanıt vereyim tatlım
Userleri ciddiye aldığınız ve yorum yaptığınız için bende yıllardır xacs de oynayan bir user olarak teşekkür ediyorum.

- Yıllardır okcu playeri  olarak yazıyorum bunu , artık ib +4 +5 ve +6 arasında çok fark olmalı diye düşünüyorum. Serverin yarısı zaten okcu oynuyor ama bir süre sonra bütün okcuların damagesi aynı oluyor malesef. Darkkonun damagelerini biliyoruz gayet stabil fakat artık okculara bir düzen getirilmesi gerekiyor. Nasıl? Random damageden acilen çıkılması gerek. Neden? 1800 apli okcu oynuyorum 600 vuruyorum diyelim , 1300 ap li okcu da random olarak 534 - 490 - 519 gibi damageler vuruyor ( Bunu denedik zamanında discorddan iletişime de geçmiştik ) fakat 1800 ap li okcu ile 1300 ap li okcunun vurduğu damage de sizce sadece 100 damage mi oynamalı soruyorum sizlere. Tabi damageleri gözden geçirdiyseniz söylenecek başka bir şey yok bu konu hakkında. Kısacası sağlam okcular vursun , 5 tl lik okcular aynı şekilde vuramasın açıkcası.

- 70 Cap biraz daha erken gelmeli nedeni ise server monotonlaşıyor. Bir zaman geçtikten sonra her şey sabitleşiyor mesela bütün eventler aynı oluyor v.s en az 3-4 günde bir event takvimi güncellenmeli diye düşünüyorum.

- Juraid Mountain(JR) Aktif Olmalı . Biliyorsunuz usko da şuan aktif bir etkinlik ve insanlar can atıyor girmek için. Nedeni getirisi olması , pksı olması , eğlenceli olması. Yani JRnin açılması bence çok fazla geç olmamalı.

- PUS Fiyatları  Mana , SC , ve kc ile alınan diğer pus ürünleri bence pahalı olmamalı , evet oyun içinden kc rahat kasılabiliyor fakat bu sefer solo oyuncu tutunamıyor malesef gb kasıp el altından satmaya çalışıyor döner ekmekci oldukları için. Bunu düşünmüşsünüzdür eminim fakat hatırlatmak istedim.

Bunların dışında bosslarla ilgili çok güzel düşünmüşsünüz herkesin bir şansı olmalı ki bowl , eslanttaki bosslar sabit kişilere kalmasın lütfen.

Son olarakta bence userlere sorularak 12 saatlik bir süre ile sürekli anket açılabilir neler yapılacağı ile ilgili sorular sorulabilir.

Tarihin en iyi alt yapısı ve en iyi yöneticilerinin olduğu xACS Darkko sunucusunu sabırsızlıkla bekliyoruz. 

tarihinde ImRosettaKhalifa tarafından düzenlendi

-- Bizim için her zaman değerlisiniz yanıt vermek ne demek fikirlerini hep beraber gözden geçirelim bende cevaplarımı sunayım.
- Yıllardır okcu playeri  olarak yazıyorum bunu , artık ib +4 +5 ve +6 arasında çok fark olmalı diye düşünüyorum. Serverin yarısı zaten okcu oynuyor ama bir süre sonra bütün okcuların damagesi aynı oluyor malesef. Darkkonun damagelerini biliyoruz gayet stabil fakat artık okculara bir düzen getirilmesi gerekiyor. Nasıl? Random damageden acilen çıkılması gerek. Neden? 1800 apli okcu oynuyorum 600 vuruyorum diyelim , 1300 ap li okcu da random olarak 534 - 490 - 519 gibi damageler vuruyor ( Bunu denedik zamanında discorddan iletişime de geçmiştik ) fakat 1800 ap li okcu ile 1300 ap li okcunun vurduğu damage de sizce sadece 100 damage mi oynamalı soruyorum sizlere. Tabi damageleri gözden geçirdiyseniz söylenecek başka bir şey yok bu konu hakkında. Kısacası sağlam okcular vursun , 5 tl lik okcular aynı şekilde vuramasın açıkcası.
-- Bu sorunsalı gözden geçireceğim. ama biliyorsunuz ki bu oyunun en güçlü aktif ve pk'da gerçekten serveri bile kaosa sürükleyecek bir karakter ''OKÇU'' o yüzden stabil halde tutulması her zmaan iyidir. Ama dediğin soruna tekrar bakacağım .
70 Cap biraz daha erken gelmeli nedeni ise server monotonlaşıyor. Bir zaman geçtikten sonra her şey sabitleşiyor mesela bütün eventler aynı oluyor v.s en az 3-4 günde bir event takvimi güncellenmeli diye düşünüyorum.
-- Bana kalırsada aynı düşüncedeyim ama biliyorsunuz kafamıza göre iş yapmıyoruz anket ile sizlere sunuyoruz tekrar sunarız server açılmadan önce. Takvim zaten benim tarafımdan 3 günde bir max 5 günde bir değişiyor.
PUS Fiyatları  Mana , SC , ve kc ile alınan diğer pus ürünleri bence pahalı olmamalı , evet oyun içinden kc rahat kasılabiliyor fakat bu sefer solo oyuncu tutunamıyor malesef gb kasıp el altından satmaya çalışıyor döner ekmekci oldukları için. Bunu düşünmüşsünüzdür eminim fakat hatırlatmak istedim.
--pus bence ideal bunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. 3 server yada 4 server öncesi xACS serverlerine baktığımda 1 karakterde banka full sc pot mana başka bişey değildi. oyunun dengesinide bozuyor KC piyasası rezil hale geliyor. Gb'de değersizleşiyor emin olabilirsin.

-- Her zaman bu şekilde hareket ediyoruz zaten bazı konuları sizlere danışmıyor olabiliriz oda mecburiyetten kesin olarak gelmesi gerekiyordur.
çok teşekkür ederim bizlerde sizleri bekliyor  olacağız.

İletiyi paylaş

Sitelerde Paylaş

@4pierrerucci
Merhabalar hoş gelmişsen ağam :) hemen senin düşüncelerinide hızlı şekilde cevaplayalım

bende temel fikrimi söylemek istiyorum madem fikirler artık tartışılmaya açıldı.

Xacs son 2 swdir verdiği ödül miktarları turnuvalar için komik. ödül miktarının attırılması ve arkadaşında dediği gibi giren ekiplere 2 3 ufak çaplı ödül verilenebilir ve erken çekilme olayları ortadan kalkabilir. Xacs de son Mele turnuvası için konuşuyorum 2 sw dir 5 mele toplasan çıkmıyor artık çünkü enchante sistemi denen illeti hala bi türlü kaldırmadınız ve p2w tarzı bi olay durumu söz konusu olmaya başladı bu durum. enchante çok istek var diyorsunuz zenginler 10 15 kişi istediği için getiriyorsunuz şu sistemi kaldırın perks sistemi zaten yeterince zorluyo orta seviye kısmı siz üst seviye kısmı baz alarak enchante getirip oyunun tüm akışını bozuyorsunuz.

Crler için konuşucak olursak 10 günde bir crnin güncellenmesi gerektiğini düşünüyorum ancak master itemleri atmıycak şekilde Job change Character Seal Scroll gibi itemleri atmasın ki pus itemleri daha değerli olup master itemleri hemen 3 5 günde değer kaybetmez piyasa daha canlı olur. (KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE SERVERİN İLK 20 GÜNÜ UNİQE SİLAH DÜŞMEMESİ ADINA İLK 20 GÜN FRAGMENT TAŞLARI EKLEMEYİN NOLUR NORMAL RAPTOR TOTO İMPACT GİGA VB İTEMLER BOSSLARDAN MOBLARDAN DÜŞTÜĞÜ İÇİN PİYASDA BU İTEMLER DÖNSÜN FRAGMENT HEMEN SERVERE GİRDİĞİ İÇİN UNİQE PİYASASI ALT ÜST OLUYO YA BF AÇANA KADAR HİÇ GETİRMEYİN YADA BFLE BERABER CRLERE KONULMAYA BAŞLASIN VEYAHUT İLK 20 GÜN KESİNLİKLE CRLERE FRAMGENT TAŞI VB. TARZI TAŞLAR EKLEMEYİN.) kati suretle ricamdır. 4 5 yıldır xacs tecrübeme dayanarak konuşuyorum.

Fun class Muhabbeti evet aşırı derecede açılıyo kendi charlarımız ile pk atmak istiyoruz biz crleri fun class illa yapacağız diyorsanızda sadece belirli günler arkası arkası olmayacak şekilde saat 23 00 da olabilir 1 saat yada 1 saat 30 dakkika şeklinde ayarlanabilir anket açılınabilinir bu konu için.

bu konuşmam serverin tamamı orta kesim bütceli olduğu için yazıyorum enchante kesinlikle kaldırmalı bunun için discord yada forumdan kesinlikle oylama başlatılması gerektiğini düşünüyorum.

Damagelere gelecek olursak yourkoda damageler hiç istenildiği gibi değildi eukoda toto impact bi buff yaptınız raptora yakın bir damagesi vardı olabilir tek el silahlar çift ellere yakın vurması piyasaya ve warrior lara fazla opsiyon sağlayacaktır.

Bowl teleport muhabbetine gelecek olursakta bunu swnin hemen başları yerine 40 50 gün sonra serverin gidişatına göre bir anket paylaşılarak userin isteği üzerine getirip getirilmemesine karar verilmeli. O anket 1 kez yapılmalı Ve ne olursa olsun user neye karar verdiyse serverın son zamanına kadar o anketin sonucuna göre haraket edilsin.

Cr haritaları sürekli değişmesin serverin haritası belli okçu ve Mage yönelik haritalar açılıyo asas ve mele jobları istediği gibi pk atamıyo serverin haritası belli hiç değişilmesin fun class ve hafta sonları olmak üzere 1 2 defa değiştirilebilinir ırkın olduğu yerde dar bi harita olması mele ve asas teamlar için pkyı zevksiz hemen cr btiirp alt f4 çekme durumuna geliyo.

-- Son 2 server'den kastın önceki DARKKO ve EUKO olmalı ikisindede TL bakiye hariç 300 Bin tl nin üstünde ödül nakit cash dağıttık. ama kastın YOURKO ise orasının ödül havuzu bize ait değildi. ve verilmeden kaçıldı bizzat verilenide ben verdim. deprem vsvs oyuncu çıkışı oldu Turnuvalara adam bile bulamadık diyebilirim. Tekrar söylüyorum arkadaşlar YOURKO bu saatten sonra bizde bizle açılan serverin gideri maliyeti kazancı tamamen kojiro'ya aittir. kendiside zaten kazandı duman oldu. ve gelelim enchant'a gayet herkesin ulaşabileceği bir düzeyde. itemler item kırdırma npc'sinden elde ediliyor. ve gb olarakta hem kc hem gb istenimi çok ucuz. Senin zenginler diye hitab ettiğin kesim karakterlerini üst seviyelere taşımak istiyor. bunu sende yapabilirsin ama baktığım kadarı ile herkesin ilk noktası para kazanmak olduğu için kimse karakterini pek güçlendirmek istemiyor güçledirenede laf atmalar gm item satıyor demeler bunlar her zaman PVP ve USKO'da var hala'da var bunu kimse değiştiremez. Enchant sistemi bu oyuna gelip gelebilecek bence en iyi sistemdir.

-- Gelelim serveri tüketen illete CR'lere son 3 serverde analizim şu yönde CR'ler karakterleri güçlendirmek için kullanılan bir event olmaktan çok pazarda afedersin çıkan en dandik itemi bile Gb ye çevirip TL ye çevirmek olmuş. CR içeriklerini EUKO'da ve YOURKO'nun son dönemlerinde sürekli değiştirdim sürekli farklı tepkiler aldım. CR ye çıkmıyoruz CR tatmin etmiyor vsvs. Şunu söylemek istiyorum 1.haftasında 2.haftasında artık CR'ler günde maksimum 2 kere olacak. CR'nin amacı siz pk atarken sizlere birazda olsun karakterlerinize birşeyler yapabilmeniz için destek olmak ama bunu ekmek kapısı haline getiren serveri tüketen ciddi ekipler var malesef cr içerikleri ve düzeni değişti. ve ayrıca  dediğin düzenlemeleri 2 serverdir yapmış bulunuyoruz. ama fragment kısmına gelirsek artık değerli eşyaların trade edilemeyen kopyaları var. itemi kırdırmak zorunda kalıyor satmak yerine :) ve ayrıca DARKKO zaten zor bir myko server burda herşey zor olacak emin olabilirsin.

-- Bunu yanıtlamıştım okursun yukarıda.
-- ilk hafta zaten olmuyor oyun içerisinde ankete sunarız.

-- ilk haftası zaten gelmez 3.4 haftası gelirse getiriyoruz. oda genelde iki ırk için olmuyor sıkıntıya giren ırk çıkamayan bowla gitmekte zorlanan yada haftasonları yada gerek duyduğumuz pk saatleri arasında

-- Yourko'da biz damageler ile alakalı bişey yapmadık o toto impacth olayıda EUKO'da olmuştu senin yanlışın var sanırım

-- yanlışın var bence ama gözden geçiririz tekrar tatlım sanada düşüncelerin için teşekkür ederim inş cevaplar seni tatmin eder

İletiyi paylaş

Sitelerde Paylaş

bunu sende yapabilirsin ama baktığım kadarı ile herkesin ilk noktası para kazanmak olduğu için kimse karakterini pek güçlendirmek istemiyor güçledirenede laf atmalar gm item satıyor demeler bunlar her zaman PVP ve USKO'da var hala'da var bunu kimse değiştiremez. Enchant sistemi bu oyuna gelip gelebilecek bence en iyi sistemdir.

Biz bunu iddia etmiyoruz. Bizim temel düşüncemiz şudur: perks sistemi asıl en güzel sisteminiz ancak enchante sistemi orta seviye kısmı baz alaraktan 5 ile 7k para atan adamla 20 30k para atan adam arasındaki dengeyi uçuran herşeyine 5 tane özellik basabilen bir saçma sistemdir. 1299 tarzına yakın can damage defans olan bir karakterin mykoda ne işi var ? perks gibi güzel bi sistem daha eklenbilinir enchante ve bowl ışınlamınıza illa diretiyorsanız kendinizce güzel diye ben gerekirse çabalıycam 1 2 ay fark etmez insanların fikirlerini toplayıp bu 2 sistemi bowl ışınlanma ve enchante kaldırmak için oy topluycam inşallah o zamanda önümüze dayatılmaz bu 2 sistem kalkması için nedenler:

bowl ışınlanma tp mage sayısını düşürüp asas ve okçuların çok rahat bowlda farmlamasına yol açıp siz bowl pksını öldürüp insanların çabalamadan bowla girmesini sağlayan oraya girmek için verilen savaşı bitiren bir sistemdir.

enchante ise asulgard gibi artık isim vermek lazım wildking lindv2 gibi adamların zengin kısımdan kastımız budur bunun gibi 20 30 kişi enchante yapıyor diyorum hangi başka userinde bu zamana kadar  gördün 5 te 5 herşeyi olan full basmış enchantı ben halada protesto etmeye devam edeceğim. sadece ama sadece warriorların silahlarına damage to warrior taşı dışında 1 şey bastırmıyorum gidin çoğu orta seviye kısmada bakın adam perksi 20 25 yapana kadar canı çıkıyo üstüne enchante getiriyorsunuz evet elde edilmesi kolay ama basması ve toparlaması o kadar masraf siz burayı kaçırıyorsunuz ve halada diretiyorum bu 2 sistem mkykonun gidiştını tamamen bozup 1299 tarzı warriorların fink atmasına playerım diye geçinenlerin aslında itemlerinde enchantların sayesinde ayakta kaldığı oyuna getirmiş bulunmaktasınız. 2020 2019 daki haline geri dönüp sadece yere vurma ve perksin dahil edilmesi gereken sistem 2020 ve 2019 daki serverlarınızdır.

Güçlendiremeyende değil adam charına perks iç takılar üstüne item eline silah pus dks derken herşey oraya gidiyo orta kesimde ve farm charlarında adam enchante nasıl yapcak adam diyo emekle biyere gelinmez pat serveri bırakıyo. Lütfen anket anket anket açın diretmeyin bu 2 sistem hakket hiç hoşlanmadığımız ekipçe sürekli kafamızda ? bıraktığınız konudur.

Geri kalan herşey yerinde olup xacs nin 7 nisan 2023 deki darkkosunda yerimizi alıp keyfimizi alacağız. Başkada Arzumuz Yoktur. VeniVidiVici ekibi olarak temennimiz bu 2 detayın tekrar gözden geçirilmesine userlere anket ile sunulup bu 2 sistemin userin takdirine bırakılması kesin kanaatimizdir. Saygılarımızla Legionnaire.

İletiyi paylaş

Sitelerde Paylaş

Irk dengesizliği konusunda bir görüşüm olacak. Np gitme olayı bence çok saçma nedeni ise ırk dengesini bozan kişiler genelde np si az olan ve np ile işi olmayan kişiler.

Geçen sw den örnek vererek konuşursam. Biz ırk dengesizliğinden dolayı ırk değiştirmek istiyorduk ama yapamıyorduk. Nedeni 1.5m np varken bastığın zaman 500k np gidiyor. Sonradan np gitme olayı kalkmıştı ama 1 hafta boyunca PK eziyetti. Kojiroda o kadar ilgileniyordu ki anlatamam :D

Bu dengesizlik için farklı bir olay getirilirse oyunun oynanabilirliğinin artacağını düşünüyorum. 

İletiyi paylaş

Sitelerde Paylaş
On 17.03.2023 at 04:57, ZodiaC yazdı:

Hangi asas ekipte 55 level 150hp goblin set char gördün dostum yaftalama yapmak ne kadar kolay :D

3 party asas bowlda farm yapıyor. 2 veya 3. gün md +6 fp +6 7 dex set master açık dönüyor herkes bileğine güveniyorsan o şekilde gelip alırsın kutuyu. bossların random olması ne derece adil olabilir ki ? mini veyahut cs de üstten yazı geçiyor, 3 party asas bowlda ksli farm atmaya calısırken  yazıyı görüp busstan ve dmden gelip bosslara mı oynayacaksınız bide süper iş valla bosslar random olsun buss ve dm farmının yanına ek gelir de olsun demi müthiş öneriymiş kanka. 

Asasların gerekirse %5 veya % 10u kaldırırsın o hiç sorun değil ama random drop saçmalığın daniskası olur.

XACS ekibinin bu etapta vereceği karara saygımız var. 8-10 saat bowlda emek veren insanların emeklerini hiç etmeyeceklerine sonsuz güveniyoruz iyi oyunlar herkese

tarihinde 4qua tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

Sitelerde Paylaş

Öncelikle fikirlerine saygım var. Katılmadıgım konu şurası ; +6 mdli goblinli 55 level çar sen bunu nerde gördün ? 
6 md dediğin itemi biz 2. gece giyiyoruz masterlerı acıyoruz fp setler ıyapıyoruz sana bunların ben dırek tl karşılıgını söyleyecegimm 3000TL Buyur 8 kişi ol 3er k tl bas yada basma starter pack çek ekıbıne full master aç 6 md yi 2.gece yap buyur bowla babamızın tapulu malı değil almaya calıs  buraya konu açmaya gerek yok  %attıgımız kadar pkmızda iyi oldugu ıcın yıllardır bowlun sahibiyiz. 

tarihinde BowlSahibi tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

Sitelerde Paylaş

@ZodiaC bowldaki adamların itemleri ile ilgili söylediğin konu gerçekten komik o dediğin itemler 2 inci gün yapılıyor master açık bir şekilde tl değeride yaklaşık yapmaya kalksan o charı 2 inci günde  ederi 3000 ila 4000 tl arası sende o kadar para yatırırsan ve ekibindeki herkes ilk günden o kadar para yatırırsa ozaman sende bowlda bos alırsın herşey dışardan gözüktüğü gibi değildir unutmayın :)

tarihinde SorryBroImKro tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş

Sitelerde Paylaş

Biz 8 asas % attıgımız için bossları almıyoruz biz 8 asas günde 15 saat o bowlu döndüğümüz icin bossları alıyoruz. Yine aynısı olucak çokta bişi değişmicek. Asas jobu kalksa bile o bossları gene sabredip 14 15 saat dönenler alıcak.

İletiyi paylaş

Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, ZodiaC yazdı:

Ağlamalar başladı , vizyon başka oyunun güzelliğinden yanayız alın tüm tavuk dönerler sizin olsun 

Üzülerek belirtiyorum ki ağlamalar bizden kaynaklı değil senden kaynaklı açtığın konuyu göz önünde bulundurursan. Neyse beceriksiz olarak doğdunuz, beceriksiz olarak gideceksiniz. Tavuk dönerde sende kalsın D:

İletiyi paylaş

Sitelerde Paylaş
8 dakika önce, ZodiaC yazdı:

Ağlamalar başladı , vizyon başka oyunun güzelliğinden yanayız alın tüm tavuk dönerler sizin olsun 

Ağlayan sensin :D fark ettiysen atar gider yapmışız. Öle olmaz böle olmaz diye yazılar yazmamışız yönetim ne karar alırsa alsın arkasındayız. 7 nisanda bowlda görüşmek üzere.

İletiyi paylaş

Sitelerde Paylaş

Konuya katıl

Şimdi gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Bir hesabınız varsa, şimdi oturum açın .

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...